Historia jonë

Ndër vite…

 

“Në mënyrë që të kemi sukses, së pari duhet të besojmë se mundemi…”
1975

Themelimi

Historia fillon me grumbullimin e arrave

1981

Hapja e parë

Bëhet hapja e dyqanit të parë me pemë dhe perime

1992

Teknikë e bardhë

Kompania zgjëron aktivitetet e shitores dhe vendos të filloj me paisje shtëpiake (teknikë të bardhë) si dhe me ndriçim shtëpiak

1994

Sanitari

Fillon me prodhimin e pasijeve sanitare e cila zgjati për dy vite

1996

Gorenje

Merr licencën për prodhimin e bojlerëve Gorenje nga Gorenje – Slloveni

1999

Kosovë

Hyn në tregun e Kosovës me brendin Gorenje– Slloveni si një distributor ekskluziv i të gjithë asortimentit të tyre të produkteve

2000

Logjistika

Ndërton depon logjistike të parë prej 3200 m²

2005

GDS 01 - Prishtinë

Zgjëron hapësirën duke ndërtuar qendrën e parë Gorenje Department Store në Prishtinë prej 4800 m²

2010

GDS 02 - Mitrovicë

Hapet qendra e dytë Gorenje Department Store në Mitrovicë me 2000 m²

2011

GDS 03 - Prizren

Hapet qendra e tretë Gorenje Department Store në Prizren me 2500 m²

2012

GDS 04 - Gjilan

Hapet qendra e katërt Gorenje Department Store në Gjilan me 5000 m²

2014

Shitja ONLINE

Fillon shitja online përmes: gorenjeks.com dhe gorenje-ks.com me të gjitha llojet e produkteve

2014

GDS 01 - Prishtinë (Renovim)

Gorenje Department Store në Prishtinë është renovuar dhe është rritur me 4000 m² më shumë hapsirë për shitje

2015

GDS 05 - Pejë

Hapet qendra e pestë Gorenje Department Store në Pejë me 3500 m²

2015

GDS 04 - Gjilan

Gorenje Department Store në Gjilan ndërroi lokacion në pjesën tregtare të qytetit

2015

Depo e Logjistikës – Lipjan

Ndërtohet depo e re e logjistikës me 5000 m² afër qytetit të Lipjanit

2017

GDS 03 – Prizren (Renovim)

Renovimi i qendrës në Prizren dhe zgjerimi me hapësirë shtesë për shitje 400 m², gjithsej 2900 m²
2017

GDS 06 – Ferizaj

Qendra e gjashtë Gorenje Department Store në Ferizaj me 6000 m² hapësirë për shitje

2018

GDS 06 – Ferizaj (Zgjerim)

Gorenje Department Store në Ferizaj zgjerohet me hapësirën e shitjes me 9000 m² dhe 3000 m² depo

2019

Shitja ONLINE – 75MALL

Kompania zhvilloi dhe ri-brendoi shitoren online prej gorenje-ks në 75-mall

2019

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Lipjanit me 2000 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Vitisë me 700 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Malishevës me 1200 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Skënderaj me 1400 m²
 • Koncept i ri Gorenje Departament Store hapet në qytetin e Kaçanikut me 1100 m²
2020

ATV (Motorr 4×4)

Gorenje Department Store merr ekskluzivitetin e brendeve Polaris, Segway dhe Stels për shitje në territorin e Kosovës

2021

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Suharekës me 1800 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Gjakovës me 1200 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Crep (Kamenicë) me 800 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Sllatinë (Fushë Kosovë) me 900 m²
2021

GDS 02 – Mitrovicë (Koncept i ri)

Renovimi i qendrës në Mitrovicë dhe zgjerimi me hapësirë shtesë për shitje

2021

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Klinës me 1600 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Podujevës me 2500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Vushtrrisë me 1500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Korishë (Prizren) me 2500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Xërxë (Rahovec) me 1600 m²