Historia jonë

Ndër vite…

 

“Në mënyrë që të kemi sukses, së pari duhet të besojmë se mundemi…”
1975

Themelimi

 • Historia fillon me grumbullimin e arrave
1981

Hapja e parë

 • Bëhet hapja e dyqanit të parë me pemë dhe perime.
1992

Teknikë e bardhë

 • Kompania zgjëron aktivitetet e shitores dhe vendos të filloj me paisje shtëpiake (teknikë të bardhë) si dhe me ndriçim shtëpiak
1994

Sanitari

 • Fillon me prodhimin e pasijeve sanitare e cila zgjati për dy vite.
\
1996

Gorenje

 • Merr licencën për prodhimin e bojlerëve Gorenje nga Gorenje – Slloveni
l
1999

Kosovë

 • Hyn në tregun  e Kosovës me brendin Gorenje– Slloveni si një distributor ekskluziv i të gjithë asortimentit të tyre të produkteve
2000

Logjistika

 • Ndërton depon logjistike të parë prej 3200 m²
2005

GDS 01 – Prishtinë

 • Zgjëron hapësirën duke ndërtuar qendrën e parë Gorenje Department Store në Prishtinë prej 4800 m²
2010

GDS 02 – Mitrovicë

 • Hapet qendra e dytë Gorenje Department Store në Mitrovicë me 2000 m²
2011

GDS 03 – Prizren

 • Hapet qendra e tretë Gorenje Department Store në Prizren me 2500 m²
2012

GDS 04 – Gjilan

 • Hapet qendra e katërt Gorenje Department Store në Gjilan me 5000 m²
2014

Shitja ONLINE

 • Fillon shitja online përmes: gorenjeks.com dhe gorenje-ks.com me të gjitha llojet e produkteve.
2014

GDS 01 – Prishtinë (Renovim)

 • Gorenje Department Store në Prishtinë është renovuar dhe është rritur me 4000 m² më shumë hapsirë për shitje
2015

GDS 05 – Pejë

 • Hapet qendra e pestë Gorenje Department Store në Pejë me 3500 m²
2015

GDS 04 – Gjilan

 • Gorenje Department Store në Gjilan ndërroi lokacion në pjesën tregtare të qytetit
2015

Depo e Logjistikës – Lipjan

 • Ndërtohet depo e re e logjistikës me 5000 m² afër qytetit të Lipjanit
2017

GDS 03 – Prizren (Renovim)

 • Renovimi i qendrës në Prizren dhe zgjerimi me hapësirë shtesë për shitje 400 m², gjithsej 2900 m²
2017

GDS 06 – Ferizaj

 • Qendra e gjashtë Gorenje Department Store në Ferizaj me 6000 m² hapësirë për shitje
2018

GDS 06 – Ferizaj (Zgjerim)

 • Gorenje Department Store në Ferizaj zgjerohet me hapësirën e shitjes me 9000 m² dhe 3000 m² depo
2019

Shitja ONLINE – 75MALL

 • Kompania zhvilloi dhe ri-brendoi shitoren online prej gorenje-ks në 75-mall
2019

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Lipjanit me 2000 m²
  Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Vitisë me 700 m²
  Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Malishevës me 1200 m²
  Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Skënderaj me 1400 m²
  Koncept i ri Gorenje Departament Store hapet në qytetin e Kaçanikut me 1100 m²
2020

ATV (Motorr 4×4)

 • Gorenje Department Store merr ekskluzivitetin e brendeve Polaris, Segway dhe Stels për shitje në territorin e Kosovës
2021

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Suharekës me 1800 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Gjakovës me 1200 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Crep (Kamenicë) me 800 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Sllatinë (Fushë Kosovë) me 900 m²
2021

GDS 02 – Mitrovicë (Koncept i ri)

 • Renovimi i qendrës në Mitrovicë dhe zgjerimi me hapësirë shtesë për shitje
2021

Koncept i ri – GDS

 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Klinës me 1600 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Podujevës me 2500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në qytetin e Vushtrrisë me 1500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Korishë (Prizren) me 2500 m²
 • Koncept i ri Gorenje Department Store hapet në Xërxë (Rahovec) me 1600 m²